Food industry, Agriculture

AZ ÉLELMISZER FELDOLGOZÁS ÁLTALÁNOS HIGIÉNIAI TEENDŐIHEZ KÜLÖNBÖZŐ HATÓANYAGOKAT TARTALMAZÓ TISZTÍTÓ-FERTŐTLENÍTŐSZEREKET GYÁRTUNK, MELYEK LEHETŐSÉGET TEREMTENEK -EGYEBEK MELLETT- A POR- VAGY FOLYADÉKKONCENTRÁTUM TERMÉKEK ÉS A KLÓROS VAGY KLÓRMENTES FERTŐTLENÍTŐ SZEREK KÖZÖTTI VÁLASZTÁSRA. TÖBB SPECIÁLIS ÉLELMISZERIPARI, FERTŐTLENÍTÉSI MŰVELETHEZ TALÁLHATNAK MEGOLDÁST A TERMÉKEINK KÖZÖTT (PL. ÉLELMISZERREL KÖZVETLENÜL ÉRINTKEZŐ FELÜLETEK ÖBLÍTÉS NÉLKÜLI FERTŐTLENÍTÉSE).

 

SPECIÁLIS TERMÉKKÖR: AZ ÉLELMISZERIPARI, ENERGETIKAI TERÜLETEKEN IGÉNYELT HŐKÖZVETÍTŐ ANYAGOK (HŰTŐPOROK, HŰTŐFOLYADÉKOK) BŐ VÁLASZTÉKA.

 

A MEZŐGAZDASÁGI-ÁLLATTENYÉSZTÉSI TERÜLETRE SZÁMOS FELÜLETFERTŐTLENÍTÉSI- ÉS SZEMÉLYI HIGIÉNIAI CÉLÚ TERMÉK SZEREPEL A KÍNÁLATUNKBAN. PÉLDAKÉNT A FEJŐHÁZAK TEJSZÁLLÍTÓ CSŐVEZETÉKEINEK VAGY EGYES ITATÓRENDSZEREKNEK A BELSŐ FERTŐTLENÍTÉSÉRE VALAMINT A VÍZ-, ILL. TEJKŐ MENTESÍTÉSRE HASZNÁLHATÓ TERMÉKEINKET, TOVÁBBÁ A DOLGOZÓK MEGFELELŐ KÉZHIGIÉNIÁJÁT VAGY A MUNKARUHÁK FERTŐTLENÍTŐ MOSÁSÁT MEGOLDÓ KÉSZÍTMÉNYEINKET EMLÍTHETJÜK.


BIO-FORTEXT                mosóhatást erősítő paszta

Alkalmazási koncentráció

10-50g vegyszer 10 kg ruhára számolva, (1 evőkanálnyi vegyszer kb. 50g)

Felhasználási terület és mód

A mosóhatás erősítő pasztát erősen szennyezett, zsíros textíliák mosásához javasoljuk adalékként. A készítményt kenjük filmszerűen közvetlenül az erősen szennyezett felületre, lehetőség szerint 35-45°C-os vízben áztassuk 30-60 percet, utána végezzük el a mosást az előírt mosási technológia szerint. Amennyiben nincs lehetőség áztatásra, nedvesítsük be a textíliát, vigyük fel a készítményt az előzőekben leírtak szerint és rövid pihentetés után végezzük el a mosást. A készítmény adagolható közvetlenül az előmosó oldathoz is.


 

INNOFLUID-TF-KLÓR T 

fertőtlenítő hatású, tisztító koncentrátum

fékezett habzású készítmény

Antimikrobiális spektrum

baktericid, fungicid

Alkalmazási feltételek            

koncentráció             hatásidő                               hőmérséklet

1,0%                             5 perc                                      40°C

2,0%                           10 perc                                      20°C

6,0 %                            3 perc                    szobahőmérséklet  tojásfertőtlenítéshez

Felhasználási terület és mód

Aktív klór hatóanyagot tartalmazó, fékezett habzású, fertőtlenítő hatású folyékony készítmény, amellyel a tisztítás-fertőtlenítés egy fázisban valósítható meg. Foglalkozásszerű felhasználók részére készül. Felhasználható minden olyan területen ahol a tisztítás mellett fertőtlenítés is szükséges (élelmiszeripar, vendéglátás, egészségügy, szociális terület, stb.). Elsősorban CIP rendszerekben történő felhasználásra készült, de a felületre felhordható más módon is. A felhasználás során a megfelelő hőmérsékletű és koncentrációjú tisztító-fertőtlenítő munkaoldatot külön kell elkészíteni, és a felületre juttatni, vagy a tisztítandó eszközt, stb. a munkaoldatba helyezni. A tisztítás hatásfoka a hőmérséklet emelésével és mechanikai hatással növelhető.

Figyelem: az aktív anyag bomlása 700C felett intenzívvé válik. A hatásidő lejárta után a szermaradványokat ivóvizes öblítéssel kell eltávolítani. Minden esetben a vízhez öntsük a szükséges mennyiségű koncentrátumot és keveréssel homogenizáljuk.


INNOFLUID-TF-KLÓR-M

fertőtlenítő hatású, kézi mosogatószer

Antimikrobiális spektrum

baktericid , fungicid

Alkalmazási feltételek

1 %-os oldat 10 perc, 2%-os oldat 5 perc, 40°C-on.

Felhasználás terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készült, aktív klór hatóanyagot tartalmazó, habzó, fertőtlenítő hatású folyékony készítmény, amellyel a tisztítás-fertőtlenítés egy fázisban valósítható meg. Felhasználható (élelmiszeripar, vendéglátás, egészségügy, szociális terület, stb.) fertőtlenítő hatású kézi mosogatáshoz, tisztításhoz. A felhasználás során a megfelelő hőmérsékletű tisztító-fertőtlenítő munkaoldatot külön kell hígítással elkészíteni, és a felületre juttatni, vagy a tisztítandó edényt, eszközt, stb. a munkaoldatba helyezni. A tisztítás hatásfoka a hőmérséklet emelésével és mechanikai hatással növelhető.

Figyelem: az aktív anyag bomlása 700C felett intenzívvé válik. A hatásidő lejárta után a szermaradványokat ivóvizes öblítéssel kell eltávolítani.


INNOFLUID-TF-KLÓR MG

fertőtlenítő hatású, gépi mosogatószer

fékezett habzású készítmény

Antimikrobiális spektrum

baktericid, fungicid

Alkalmazási feltételek

koncentráció 0.5 %           hatásidő 3 perc             hőmérséklet 70°C

koncentráció 1,0 %           hatásidő 5 perc             hőmérséklet 50°C

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználók részére készül. Folyékony, erősen lúgos kémhatású aktív klórt tartalmazó gépi mosogatószer, amely alkalmazható fertőtlenítő hatású tisztításhoz különböző felhasználási helyeken (élelmiszeripari üzemek, vendéglátóipari egységek, szociális létesítmények, stb.). Mosogatógépekben való felhasználásra készült, kézi, vagy automata utánadagolású rendszerekhez. A tisztítás hatásfoka a hőmérséklet emelésével és mechanikai hatással növelhető.

Figyelem: az aktív anyag bomlása 800C felett intenzívvé válik. A hatásidő lejárta után a szermaradványokat ivóvizes öblítéssel kell eltávolítani.


INNOFLUID-TF-KLÓR CS

fertőtlenítő hatású, tisztító koncentrátum

Antimikrobiális spektrum

baktericid, fungicid

Alkalmazási feltételek

koncentráció 2,0 %    hatásidő 10 perc  hőmérséklet 35°C

koncentráció 3,0 %    hatásidő   5 perc  hőmérséklet 35°C

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználók részére készül. Folyékony, aktív klór hatóanyagot tartalmazó, erősen habzó tisztító-fertőtlenítő szer, amely alkalmazható olyan területeken (élelmiszeripari üzemek, vendéglátó ipari egységek, szociális létesítmények, stb.) ahol a tisztítás mellett a fertőtlenítés is követelmény Elsősorban habgenerátorral történő felhordásra készült, de a felületre felhordható kefével vagy más alkalmas eszközzel is. Ebben az esetben a hab keménysége és tartóssága elmarad a habgenerátorral felhordottól. A felhordáskor képződött kemény hab megtapad a csempe és más sima felületeken, ezért jól alkalmazható függőleges felületek fertőtlenítő hatású tisztítására.

A felhasználás során a megfelelő hőmérsékletű és koncentrációjú tisztító-fertőtlenítő munkaoldatot külön kell elkészíteni, és a fertőtlenítendő felülettel kontaktusba hozni. A hatásidő lejárta után a szermaradványokat ivóvizes öblítéssel kell eltávolítani. Minden esetben a vízhez öntsük a szükséges mennyiségű koncentrátumot és keveréssel homogenizáljuk. Ajánlott fúvókanyomás 4-6 bar.


CHLOR-SEPT               fertőtlenítő hatású, tisztítószer

Antimikrobiális spektrum

baktericid, fungicid

Alkalmazási feltételek

Erősen szennyezett kis felületek

koncentráció  töményen                           hatásidő 1 perc          hőmérséklet      25°C

Erősen szennyezett nagy felületek

koncentráció  10%                                     hatásidő 5 perc          hőmérséklet       35°C

Közepes szennyezettség nagy felület

koncentráció  5 %                                      hatásidő 10 perc         hőmérséklet       35°C

Gyenge szennyezettség nagy felület

koncentráció   3 %                                      hatásidő 15 perc        hőmérséklet        45°C

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Folyékony, erősen lúgos kémhatású aktív klórt tartalmazó tisztítószer, amely alkalmazható klór és lúgálló felületeken fertőtlenítő hatású kézi tisztításhoz különböző felhasználási helyeken (élelmiszeripari üzemek, vendéglátóipari egységek, szociális létesítmények, stb.). Ne használja magas fényű fémfelületeken, alumínium, márvány és természetes kő felületen, natúr fán, parkettán és mázas felületeken.

A készítményből a felhasználási célnak megfelelő koncentrációjú oldatot kell készíteni, és ezzel a munkaoldattal kell elvégezni a tisztítást illetve a fertőtlenítést. A készítményt illetve a megfelelő hőmérsékletű munkaoldatot a felületre kell fecskendezni, vagy más segédeszközzel (pld. nyeles kefe) a felületre felvinni, a hatásidőt megvárni, a tisztítást elvégezni, végül a szermaradványokat vizes öblítéssel eltávolítani. A folyamat hatásfoka a hőmérséklet emelésével és mechanikai hatás alkalmazásával növelhető. Figyelem: az aktív anyag bomlása 700C felett intenzívvé válik.


INNOPON-TF-KLÓR-M  

fertőtlenítő hatású, tisztító-mosogatószer

habzó készítmény

Antimikrobiális spektrum

baktericid, fungicid

Alkalmazási feltételek

400C hőmérsékleten, 5 perc behatási idő, 1% szer koncentráció baktericid, yeasticid

 (1 liter vízhez 10 g vegyszer)

20°C hőmérsékleten, 15 perc behatási idő, 3% szer koncentráció baktericid, fungicid

(1 liter vízhez 30 g vegyszer)

Felhasználás terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Por alakú, víz hatására aktív klórt fejlesztő fertőtlenítő hatású egyfázisú tisztító- és mosogatószer amely erős habot képez, ezért elsősorban kézi felhasználásra ajánljuk. Vízben jól oldódik, hatásosságát a víz keménysége nem befolyásolja. A termék egyedülállóan magas aktívanyag tartalma és jó nedvesítőképessége miatt kiváló zsír és szennyoldó hatású. Felhasználható minden olyan helyen ahol a zsíros, olajos felületek tisztítása mellett fertőtlenítésre is szükség van. A termék használatával a tisztítás és fertőtlenítés egy fázisban valósítható meg. Felhasználási helyei elsősorban a közétkeztetés, élelmiszeripar, vendéglátó-ipar, és minden egyéb terület ahol fertőtlenítő hatású tisztításra, mosogatásra van szükség.

A por alakú termékből meleg vízben fel kell oldani olyan mennyiséget, hogy a tisztítandó felület szennyezettségének megfelelő koncentrációjú oldat keletkezzen. Ezzel az oldattal kell elvégezni a felület tisztítását. A tisztítás után a felületet bő vízzel le kell öblíteni.


INNOFLUID-MF T

általános tisztító-fertőtlenítő koncentrátum

fékezett habzású készítmény

Antimikrobiális spektrum

baktericid, fungicid

Alkalmazási feltételek

1 % , 15 perc, 200C

1 %, 10 perc, 400C  a szennyezés mértékének függvényében

Felhasználás terület és mód

Fékezett Habzású, fertőtlenítő hatású folyékony készítmény, amely egy fázisban tisztít-fertőtlenít. Felhasználható (élelmiszeripar, vendéglátás, egészségügy, szociális terület, stb.) fertőtlenítő hatású tisztításhoz CIP rendszerekben és kézi tisztításhoz egyaránt. A felhasználás során a megfelelő hőmérsékletű tisztító-fertőtlenítő munkaoldatot külön kell hígítással elkészíteni és a felületre juttatni, vagy a tisztítandó edényt, eszközt, stb. a munkaoldatba helyezni. A tisztítás hatásfoka a hőmérséklet emelésével és mechanikai hatással növelhető. A hatásidő lejárta után a szermaradványokat ivóvizes öblítéssel kell eltávolítani.


INNO MF-M

Emelt zsíroldó hatású, fertőtlenítő kézi mosogatószer koncentrátum 

Antimikrobiális spektrum

baktericid, fungicid

Alkalmazási feltételek

koncentráció: 2,0 %,  hőmérséklet: 400C, hatási idő: 5 perc.

Felhasználás terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználók részére készülő habzó, fertőtlenítő hatású folyékony készítmény, amely egy fázisban tisztít-fertőtlenít. Felhasználható (élelmiszeripar, vendéglátás, szociális terület, stb.) fertőtlenítő hatású kézi mosogatáshoz, tisztításhoz. A felhasználás során a megfelelő hőmérsékletű tisztító-fertőtlenítő munkaoldatot külön kell hígítással elkészíteni –minden esetben a vízhez kell a koncentrátumot hozzáadni, ellenkező esetben nehezen oldódó gél képződik-, és a felületre juttatni vagy a tisztítandó edényt, eszközt, stb. a munkaoldatba helyezni. A tisztítás hatásfoka a hőmérséklet emelésével és mechanikai hatással növelhető. A hatásidő lejárta után a szermaradványokat ivóvizes öblítéssel kell eltávolítani.


INNO-DISH STAR

fertőtlenítő hatású kézi mosogatószer

Alkalmazási feltételek

0.5 % szer koncentráció, 400C hőmérsékleten 5 perces hatásidővel baktericid, yeasticid

0.5 % szer koncentráció, 400C hőmérsékleten 15 perces hatásidővel baktericid –nincs a címkén-, fungicid

Mikrobiológiai hatásspektrum

baktericid, fungicid

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználók részére készül. Kationos tenzideket tartalmazó, habzó, fertőtlenítő hatású folyékony készítmény, amely egy fázisban tisztít-fertőtlenít. Felhasználható az élelmiszeripar, nagykonyhák, étkeztetési helyek, egészségügyi és szociális intézmények konyhái, és egyéb kézi mosogatási (tisztítási) technológiát alkalmazó helyeken. A felhasználás során a megfelelő hőmérsékletű és koncentrációjú tisztító-fertőtlenítő munkaoldatot külön kell hígítással elkészíteni, és a felületre juttatni vagy a tisztítandó edényt, eszközt, stb. a munkaoldatba helyezni és a kapcsolatot a hatásidő lejártáig fenntartani. A tisztítás hatásfoka mechanikai hatás alkalmazásával növelhető. A hatásidő lejárta után a szermaradványokat ivóvizes öblítéssel kell eltávolítani.


INNOFLUID ACID-TX

vízkő és rozsdaoldó tisztító koncentrátum

fékezett habzású  készítmény

Alkalmazási feltételek

1-5 %  20-600C  5-30 perc rendszeres felülettakarítás

5-10 % 20-600C  5-30 perc zsíros, szennyezett felület

30-70 % 20-600C  60-120 perc vastag lerakódások, áztató tisztítás

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. A vegyszer alkalmas élelmiszeripari berendezések, gyógyfürdők, ivóvíztárolók és egyéb hasonló létesítmények tartályaiban, csővezetékeiben lerakódott, nehezen eltávolítható, savban oldódó oxidok, karbonátok, vízkő, borkő, tejkő, stb. oldására, kismennyiségű zsírszerű vagy szerves anyagokkal szennyezett felületek tisztítására. A felületről a szer maradványait vizes öblítéssel kell eltávolítani. A szer hígításhoz először a vizet kell kimérni, majd hozzáönteni a szükséges mennyiségű vegyszert és jól összekeverni. Az elkészített oldatot használattól függően fel lehet melegíteni és a tisztítandó felületre felhordani vagy a tisztítandó tárgyat bemeríteni.

A sav feloldja a lerakódott vízkövet, tejkövet, fémoxidokat, stb., a tenzid eltávolítja a zsírt ezáltal a felület egyenletesen tisztul. A horgany-, oxid-, márvány- és mészkő felületeket károsíthatja, ezért ezeknél a felületeknél használat előtt próbát kell végezni.


INNOFLUID-ACID-SX                    vízkőoldó-tisztítószer

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Felhasználható a vendéglátás, magán- és közegészségügy, az állategészségügy, az élelmiszeripar, és egyéb ipari területeken, elsősorban a vizes helyiségekben, ahol a vízkövesedett, zsírral szennyezett felületek tisztítása, a tejkő, fémoxidok stb. eltávolítása a cél. Először, megfelelő hígítással, a kívánt koncentrációjú és hőmérsékletű (20-600C) munkaoldatot kell elkészíteni, és ezzel az oldattal végezni a műveletet. A munkaoldatot a felületre permetezéssel, kefével, bemerítéssel vagy egyéb módon lehet felhordani. A tisztítás hatékonyságát mechanikai hatással lehet javítani. A sav feloldja a lerakódott vízkövet, tejkövet, fémoxidokat, stb., a tenzid eltávolítja a zsírt ezáltal a felület egyenletesen tisztul. A hatásidő lejárta után a felületet vizes öblítéssel kell a vegyszermaradványoktól megtisztítani. A horgany-, oxid-, márvány- és mészkő felületeket károsíthatja, ezért ezeknél a felületeknél használat előtt próbát kell végezni.


INNO-DEZ                            tisztító-fertőtlenítőszer

Mikrobiológiai hatásspektrum

baktericid (MRSA), fungicid, virucid (HBV/HIV), mycobaktericid

Alkalmazási feltételek

koncentráció:          2 %            1,5 %         0,5 %

hatásidő:              15 perc     30 perc      60 perc  baktericid (MRSA), fungicid, virucid

30 perc                                        mycobaktericid

Felhasználás területe és módja

Felhasználható a magán- és közegészségügy, az élelmiszeripar és a vendéglátás területein ahol a felületek tisztítása és fertőtlenítése a cél. Először, megfelelő hígítással a kívánt koncentrációjú (5-20 ml vegyszer 1 liter vízhez) és hőmérsékletű (20-600C) munkaoldatot kell elkészíteni, és ezzel az oldattal végezni a műveletet. A munkaoldatot a felületre permetezéssel, kefével, bemerítéssel vagy egyéb módon lehet felhordani. A tisztítás hatékonyságát mechanikai hatással lehet javítani, majd a hatásidő lejárta után a felületet vizes öblítéssel (élelmiszerrel érintkező felületet ivóvíz minőségű vízzel) kell a vegyszermaradványoktól megtisztítani.

A munkaoldat mindig frissen, a felhasználás előtt készítendő. Más tisztító-, és fertőtlenítőszerrel keverni tilos.


INNOFLUID-ALK-G             grilltisztító koncentrátum

Javasolt alkalmazási koncentráció

10-100 %

Javasolt oldathőmérséklet és hatásidő

20-900C, 4-0.1 óra   (szennyezettségtől függően)

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. A készítmény jól alkalmazható minden olyan helyen ahol zsírral, olajjal, korommal és egyéb szennyeződésekkel borított acél, ötvözött acél, műanyag felületeket kell tisztítani. Alkalmazását nem javasoljuk olyan termékek tisztítására melyek anyagát az erősen lúgos oldat megtámadja (pld. alumínium, horgany és ötvözeteik, bronz, stb.), ezen termékek tisztítására az INNOFLUID-ALK-ALU-G illetve ALU-CLEAN termékünket ajánljuk. A szer eredményesen használható az élelmiszeripar, közétkeztetés, sütőipar, cukrászat, pecsenyesütödék területén, ahol a ráégett hús, növényolaj, tej maradványokat kell eltávolítani, valamint gép- és motorjavító műhelyek, kazánházak különböző területein, ahol kenőolaj, korom, stb. ráégett szennyeződéseit kell eltávolítani.

A koncentrátum vagy a belőle készítet hígított oldat felhasználható kézi tisztításra, de felhasználható gépi tisztításra is. A koncentrátumot a kívánt töménységűre kell hígítani úgy, hogy a kimért vízhez kell adagolni a megfelelő mennyiségű koncentrátumot majd keveréssel homogenizálni kell. Az oldatot a tisztítandó tárgy felületére kell juttatni (bemerítéssel, szórással, áramoltatással) és a hatásidő leteltéig az érintkezést fenntartani. A hatásidő leteltével a felületet vízzel le kell öblíteni és a fellazult szennyeződést vízsugárral vagy más mechanikai hatással eltávolítani.


INNOFLUID-METAL-P   zsírtalanító, tisztító koncentrátum

habzó készítmény mártó eljáráshoz

Javasolt alkalmazási koncentráció

1 – 5 %  vastag zsír esetén 20-100 %

Javasolt oldathőmérséklet és hatásidő

30-900C                      20-3 perc

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Felhasználható minden olyan területen ahol vas és acéltárgyak,  alumínium és színesfém felületek zsírtalanítása a cél, melyek akár egy oldatban is kezelhetők. Jól alkalmazható gépgyártó- és gépjavító iparokban, galvanizálás, zománcozás és festés előtti tisztítás során, gépjárműiparban, stb. A termék szilikátmentes és kiváló oldódási tulajdonsággal rendelkezik. Alkalmas a felületre került megmunkálási segédanyagok, hűtő-kenő emulziók, vágóolajok, forgács és egyéb szennyeződések, edzés utáni olajban hűtés olajmaradványainak eltávolítására. Használata már alacsony hőmérsékleten is eredményes

A koncentrátumot először fel kell hígítani, és a továbbiakban a hígított oldattal dolgozni. A zsírtalanító oldatot a felületre kell juttatni és a kontaktust a megfelelő ideig fenntartani. A behatási idő letelte után a felületről a zsír eltávolítható. A termék tömény állapotban, vagy 20-50 %-os vizes hígításban alkalmas gépzsírok eltávolítására gépalkatrészekről, a jelenleg alkalmazott fokozottan tűz és robbanásveszélyes szénhidrogén származékokkal azonos hatásfokkal.

Célszerű, ha az oldat hőmérséklete magasabb mint a szennyeződésben lévő zsír cseppenéspontja, a zsírral-olajjal emulziót képez. A tisztítás hatásfoka növelhető az oldat mozgatásával amihez áramlásgyorsító fúvókák alkalmazását javasoljuk.


JADE                          szélvédőmosó-tisztítószer

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Az ablakmosó felhasználható  minden olyan iparágban ahol zsíros, olajos felületeket, ablaküveget kell tisztítani. Erős tisztítóhatású, amely alkalmas különféle szennyezett tárgyak, felületek tisztítására, zsírtalanítására is. Az oldat rendkívül jól nedvesít, szenny- és zsíroldó hatása kiváló. A gyors száradást a termék alkohol tartalma biztosítja.

A tisztító oldat a felületre felhordható kefével, szivaccsal, szórással, stb., a szennyezettségtől függően. Az áztatás után a szennyeződés gumilehúzóval könnyen eltávolítható. Száradás után a felület csillogó lesz.


JADE                          ablakmosó-tisztítószer

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Az ablakmosó felhasználható  minden olyan iparágban ahol zsíros, olajos felületeket, ablaküveget kell tisztítani. Erős tisztítóhatású, amely alkalmas különféle szennyezett tárgyak, felületek tisztítására, zsírtalanítására is. Az oldat rendkívül jól nedvesít, szenny- és zsíroldó hatása kiváló. A gyors száradást a termék alkohol tartalma biztosítja.

A tisztító oldat a felületre felhordható kefével, szivaccsal, szórással, stb., a szennyezettségtől függően. Az áztatás után a szennyeződés gumilehúzóval könnyen eltávolítható. Száradás után a felület csillogó lesz.


INNOX NEW          rozsdamentes-acél ápoló-tisztító szer

Alkalmazási koncentráció

Hígítás nélkül, töményen kell alkalmazni

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. A folyékony, rozsdamentes acél ápoló-tisztító szer felhasználható a rozsdamentes felületek tisztítására, ápolására és fényesítésére. A munkaoldatot vékony rétegben kell felhordani a felületre. A felhordás történhet permetezéssel, a szerrel átitatott törlőkendővel, szivaccsal, stb. A felhordást követően száraz ruhával való áttörléssel kell az esetleges szennyeződéseket eltávolítani, és ez által biztosítható a fényes felület is. Erősen szennyezett felületek esetén a szer használata előtt egy intenzívebb tisztítóhatással rendelkező készítménnyel előtisztítást kell végezni (pld. INNOFLUID-ALK-M, INNOPON-MD-TAK, stb.)


INNO-GRILL                     hideg zsíroldó

Javasolt alkalmazási koncentráció

töményen illetve munkaoldatként 10-50 % hígítás

Javasolt oldathőmérséklet és hatásidő

szobahőmérséklet, munkaoldatként 900C-ig alkalmazható

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. A készítmény jól alkalmazható minden olyan helyen ahol zsírral, olajjal szennyezett felületeket kell tisztítani. Alkalmazását nem javasoljuk olyan termékek tisztítására melyek anyagát az erősen lúgos oldat megtámadja (pld. alumínium, horgany és ötvözeteik, bronz, stb.) ezen termékek tisztítására az INNOFLUID-ALK-ALU-G vagy az ALU-CLEAN termékünket ajánljuk.. A szer eredményesen használható az élelmiszeripar, közétkeztetés, sütőipar, cukrászat, pecsenyesütödék területén, ahol a ráégett hús, növényolaj, tej maradványokat is el kell eltávolítani. Alkalmazható más iparágak területein is, ahol kenőolaj, korom, egyéb ráégett szennyeződéseket kell eltávolítani.

A készítmény felhasználható töményen de készíthető belőle hígított oldat (munkaoldat) is. Amennyiben a készítményből munkaoldatot készítünk abban az esetben a kimért vízhez kell adagolni megfelelő mennyiségű készítményt, majd keveréssel homogenizálni azt. A koncentrált készítményt vagy a munkaoldatot a tisztítandó tárgy felületére kell juttatni (szórással, hab formában habosítással, oldat formában bemerítéssel), és a szennyeződés fellazulásáig az érintkezést fenntartani. Ez pár perctől 1-2 óra is lehet, melyet az alkalmazott hőmérséklet befolyásol. A fellazult szennyeződés vízsugárral vagy más mechanikai hatással eltávolítható, a felületet leöblítve az tisztává, csillogóvá válik.


INNO-SCRUB                        súrolókrém

Alkalmazási koncentráció

Töményen kell alkalmazni

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. A folyékony súrolószer felhasználható konyhai és fürdőszobai felületek, szerelvények, rozsdamentes felületek, kerámialapos tűzhelyfelületek, stb. tisztítására.

A súrolószert használat előtt erőteljesen össze kell rázni, majd a tisztítani kívánt felületre juttatni, azon egyenletesen eloszlatni, néhány perc hatásidő után átdörzsölni és leöblíteni, illetve nedves szivaccsal vagy törlőkendővel a vegyszermaradványokat a felületről eltávolítani. A felület tiszta és fényes lesz.


INNO-SPRINT

általános padozattisztító koncentrátum

Folyékony halmazállapotú, enyhén lúgos kémhatású, általánosan felhasználható tisztítószer koncentrátum speciális tenzid keverékkel, jó nedvesítő hatással.

Javasolt alkalmazási koncentrációk

Erősen szennyezett felületek 2-5 % (100-500 ml/10 liter víz)

Közepesen szennyezett felületek 1-2 % (100-200 ml/10 liter vízhez)

Gyengén szennyezett felületek 0,5-1 % (50-100 ml/10 liter vízhez)

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Széles körben alkalmazható készítmény, amely kézi és gépi tisztítási technológiával is alkalmas különféle padozatok gyors és hatékony tisztítására. Felhasználható az élelmezési ipar, kereskedelem és vendéglátó-ipar területén, szociális intézményekben, és minden olyan területen ahol a napi takarítás során hasznos a gyors száradás, a szennyeződések hatékony eltávolítása, valamint a csíkmentes száradás.

A szerből el kell készíteni a megfelelő hígítást oly módon, hogy a kimért koncentrátumot az előkészített vízbe kell önteni, és keveréssel homogenizálni. A hígítás és homogenizálás gépi úton is elvégezhető. A hígítást célszerű langyos vízben végezni. A tisztító oldattal kell a felületről a szennyeződést eltávolítani. A tisztítás hatásfoka növelhető mechanikai hatás segítségével.

A készítményt ne használja fa vagy parafa felületeken, egyéb kérdéses esetben, kis területen elvégzett felhasználás előtti alkalmazási próba szükséges.


 

INNOPON-MD-TAK

Alkalmazási feltételek

optimális  alkalmazás 0.5 – 2.0 %-os koncentrációban (5-20 dkg vegyszer 10 liter vízhez) 40-800C-on.

Felhasználás területe és módja

Felhasználható az iparban, élelmiszeriparban, közétkeztetésben, és minden olyan területen ahol kiváló zsírtalanító hatásra és egyszerű kezelési módra van szükség az ipari és háztartási edények, eszközök stb. nem fertőtlenítő mosogatásánál ill. felületek tisztításánál, takarításban, stb. A termék nagy előnye, hogy az emelt zsíroldó hatás ellenére a kezet nem károsítja, a kézvédő adalék a felhasználást kellemessé teszi.

Az elkészített munkaoldatot a tisztítandó felületre kell juttatni, vagy a tisztítandó eszközt az oldatba meríteni és a tisztítási folyamatot mechanikai hatással elősegíteni. A tisztítás után a tisztított felületet ivóvízzel le kell öblíteni.


MANUELA                folyékony kéztisztító  készítmény

Felhasználás terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül.  A kéztisztító készítményt minden olyan területen használható ahol szennyezett kéz- illetve testfelületet kell tisztítani. Ilyen felhasználási területek lehetnek: különböző iparágakban a nem fertőtlenítő hatású kézmosás, egészségügyi és szociális intézményekben a testfelület lemosása, egyéb tisztálkodási célra történő felhasználás, stb.

A készítményből néhány millilitert a tisztítandó és benedvesített kéz- illetve testfelületen egyenletesen szét kell masszírozni, kevés vízzel habot képezni majd leöblíteni. A szennyeződés eltávolítása után a bőrfelület puha tapintású, kellemes illatú lesz.


TEKLA                                   nagyhatású kéztisztító krém

Felhasználási terület és mód

A foglalkozásszerű felhasználásra készülő kéztisztítószer minden olyan területen használható ahol olajos, zsíros, műgyantával vagy egyéb módon erősen szennyezett kézfelületet kell megtisztítani. Ilyen területek különböző iparágakban és szakterületeken fordulhatnak elő pld. gépipar, autójavító műhelyek, TMK műhelyek, festő és burkoló műhelyek, stb.

A kéztisztítóból diónyi mennyiséget a tisztítandó és benedvesített kézfelületen egyenletesen szét kell masszírozni, kevés vízzel habot képezni majd leöblíteni. A szennyeződés eltávolítása után a kéz puha tapintású, kellemes illatú lesz.


INNO-DERM                                kéztisztító

Felhasználási terület és mód

A foglalkozásszerű felhasználásra készülő kéztisztítószer minden olyan területen használható ahol olajos, zsíros, műgyantával vagy egyéb módon erősen szennyezett kézfelületet kell megtisztítani. Ilyen területek különböző iparágakban és szakterületeken fordulhatnak elő pld. gépipar, autójavító műhelyek, TMK műhelyek, festő és burkoló műhelyek, stb.

A jól adagolható kéztisztítóból 2-3 ml mennyiséget a tisztítandó és benedvesített kézfelületen egyenletesen szét kell masszírozni, kevés vízzel habot képezni majd leöblíteni. A szennyeződés eltávolítása után a kéz puha tapintású, kellemes illatú lesz.


INNO-SEPT

higiénés kéztisztító és fertőtlenítő koncentrátum

Antimikrobiális spektrum

baktericid(MRSA)-fungicid- sz. virucid (burkos vírus, H5N1 is)-tuberkulocid

Alkalmazási feltételek

Alkalmazás hígítás nélkül, behatási idő szobahőmérsékleten 30 másodperc.

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készült termék, amely alkalmas minden olyan területen ahol a kéz és bőrfelület tisztítása mellett annak fertőtlenítésére is szükség van. Juttassunk 1-2 ml INNO-SEPT koncentrátumot a száraz tenyérbe, és egyenletesen dörzsöljük szét a fertőtlenítendő felületen. Ügyeljünk, hogy elegendő mennyiségű anyag jusson a fertőtlenítés szempontjából kritikus helyekre: kézhajlat, ujjak közötti terület, körömágyak, valamint a köröm alatti területek. 30 másodperc leteltével, kevés vízzel képezzünk habot a bekent felületen, majd a habot folyó vízzel alaposan öblítsük le. A nedves kézfelületet meleg levegőáramban szárítsuk meg. (A kéz szárítására –szükség esetén- egyszer használatos papírtörölköző is megfelel.).


LILLA-SEPT

higiénés kéztisztító és fertőtlenítő koncentrátum

Antimikrobiális spektrum

baktericid(MRSA)-fungicid- sz. virucid (burkos vírus, H5N1 is)-tuberkulocid

Alkalmazási feltételek

Alkalmazás hígítás nélkül, behatási idő szobahőmérsékleten 30 másodperc.

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készült termék, amely alkalmas minden olyan területen ahol a kéz és bőrfelület tisztítása mellett annak fertőtlenítésére is szükség van. Juttassunk 1-2 ml LILLA-SEPT koncentrátumot a száraz tenyérbe, és egyenletesen dörzsöljük szét a fertőtlenítendő felületen. Ügyeljünk, hogy elegendő mennyiségű anyag jusson a fertőtlenítés szempontjából kritikus helyekre: kézhajlat, ujjak közötti terület, körömágyak, valamint a köröm alatti területek. 30 másodperc leteltével, kevés vízzel képezzünk habot a bekent felületen, majd a habot folyó vízzel alaposan öblítsük le. A nedves kézfelületet meleg levegőáramban szárítsuk meg. (A kéz szárítására –szükség esetén- egyszer használatos papírtörölköző is megfelel.


INNO-SEPT fertőtlenítő oldat

Mikrobiológiai hatásspektrum

baktericid (MRSA), fungicid, virucid (HBV/HIV, madárinfluenza vírus ellen is), mycobaktericid

Alkalmazási feltételek

koncentráció: töményen kell alkalmazni,

behatási idő:  2 perc, fungicid hatás 15 perc

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Felhasználható a magán- és közegészségügy, az élelmiszeripar, a vendéglátás valamint a szolgáltató ipar különböző területein. Alkalmazható eszközök, tárgyak, munkafelületek és egyéb felületek fertőtlenítésére. A fertőtlenítendő felületet egyenletesen permetezzük be a szerrel, a hatásidő letelte után a felület higiéniai szempontból megfelelő. Erősen szennyezett felület esetén egy erősebb tisztító hatással rendelkező szerrel történő felülettisztítás (INNOFLUID-ALK-M) után használjuk fertőtlenítésre a szert.


INNO-SEPT FRESH  fertőtlenítő oldat

kéz- és felületfertőtlenítő

Antimikrobiális spektrum

baktericid (MRSA), yeasticid, sz.virucid, tuberkulocid

Alkalmazási feltételek

töményen kell alkalmazni

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Felhasználható a közegészségügy, az élelmiszeripar, a vendéglátás valamint a szolgáltató ipar különböző területein.

Higiénés kézfertőtlenítés: Adagolóból juttassunk a tenyérbe kb. 3 ml INNO-SEPT FRESH oldatot, majd alaposan dörzsöljük be a készítményt 30 másodpercig. A tuberkulocid hatékonyság elérésére 1 perc behatási idő szükséges

Felületfertőtlenítés: Permetezze a készítményt a felületre, vagy a fertőtlenítőszerrel átitatott törlőkendővel kezelje a felületet úgy, hogy a fertőtlenítőszer a felületet teljesen benedvesítse és kezeletlen részek ne maradjanak. Minimális behatási idő: 5 perc

A behatási idő letelte után ivóvíz minőségű vízzel öblíthető a kezelt felület.

Erősen szennyezett kéz vagy felület esetén egy erősebb tisztító hatással rendelkező szerrel történő kézmosás (MANUELA) illetve felülettisztítás (INNOFLUID-ALK-M) után használjuk fertőtlenítésre a szert.


INNUSZOL-NORMÁL P                        hűtőpor

két- vagy többfokozatú hűtőrendszerekhez

propilén-glikol tartalommal

Felhasználás területe és módja:

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Szilárd halmazállapotú, nagyrészt szervetlen sókból álló keverék, amely vízben feloldva az oldat fagyási hőmérsékletét –300C-ig csökkenti a vízben feloldott mennyiségtől függően. Felhasználható kétkörös hűtőrendszereknél hűtésközvetítő folyadék készítésére. A feloldott hűtőpor mennyiségének változtatásával az oldat fagyáspontja -50C-tól -300C-ig változtatható. A termék szerves anyag tartalma alacsony, ezért nem bomlik, a korróziós inhibitor tartalma megakadályozza a korróziót.

A porból ki kell mérni a kívánt hűthetőségi határ eléréséhez szükséges mennyiséget. Az oldatkészítő tartályban lévő, a készítendő oldat térfogatának kb. háromnegyede mennyiségű vízbe kell a port keverés közben beleönteni. Oldás közben erős hőfejlődéssel kell számolni, így a frissen készített oldatot lehűlés után kell kiegészíteni a végtérfogatra és homogenizálni, csak ezután lehet felhasználni. A felhasználó keveréstechnológiai pontatlanságából adódó hűthetőség határérték eltolódásért, vagy minőségi paraméter romlásért nem tudunk felelősséget vállalni.


INNUSZOL-NORMÁL E                        hűtőpor

két- vagy többfokozatú hűtőrendszerekhez

etilén-glikol tartalommal

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Szilárd halmazállapotú, nagyrészt szervetlen sókból álló keverék, amely vízben feloldva az oldat fagyási hőmérsékletét –300C-ig csökkenti a vízben feloldott mennyiségtől függően. Felhasználható kétkörös hűtőrendszereknél hűtésközvetítő folyadék készítésére. A feloldott hűtőpor mennyiségének változtatásával az oldat fagyáspontja -50C-tól -300C-ig változtatható. A termék szerves anyag tartalma alacsony, ezért nem bomlik, a korróziós inhibitor tartalma megakadályozza a korróziót.

A porból ki kell mérni a kívánt hűthetőségi határ eléréséhez szükséges mennyiséget. Az oldatkészítő tartályban lévő, a készítendő oldat térfogatának kb. háromnegyede mennyiségű vízbe kell a port keverés közben beleönteni. Oldás közben erős hőfejlődéssel kell számolni, így a frissen készített oldatot lehűlés után kell kiegészíteni a végtérfogatra és homogenizálni, csak ezután lehet felhasználni. A felhasználó keveréstechnológiai pontatlanságából adódó hűthetőség határérték eltolódásért, vagy minőségi paraméter romlásért nem tudunk felelősséget vállalni.


INNUSZOL-P                                        hűtőfolyadék

két- vagy többfokozatú hűtőrendszerekhez

propilén-glikol tartalommal

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Nagyrészt szervetlen sókból álló vizes oldat, amely a benne található komponensek mennyiségétől függően -5 és -30°C közötti kristályosodási hőmérséklettel rendelkezik.. Felhasználható kétkörös hűtőrendszereknél hűtésközvetítő folyadékként. A termék szerves anyag tartalma alacsony, ezért nem bomlik, a korróziós inhibitor tartalma megakadályozza a korróziót.

A készítmény alkalmas tisztított hűtő rendszerek első feltöltésére, illetve a hűtőfolyadék pótlására. A hűtőfolyadékot ne keverjük más típusú hűtőfolyadékkal illetve vegyszerrel, mert hatékonyságát elveszítheti.


 

INNUSZOL-E                                         hűtőfolyadék

két- vagy többfokozatú hűtőrendszerekhez

etilén-glikol tartalommal

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Nagyrészt szervetlen sókból álló vizes oldat, amely a benne található komponensek mennyiségétől függően -5 és -30°C közötti kristályosodási hőmérséklettel rendelkezik.. Felhasználható kétkörös hűtőrendszereknél hűtésközvetítő folyadékként. A termék szerves anyag tartalma alacsony, ezért nem bomlik, a korróziós inhibitor tartalma megakadályozza a korróziót.

A készítmény alkalmas tisztított hűtő rendszerek első feltöltésére, illetve a hűtőfolyadék pótlására. A hűtőfolyadékot ne keverjük más típusú hűtőfolyadékkal illetve vegyszerrel, mert hatékonyságát elveszítheti.


BLANKA                     univerzális textilmosószer

Javasolt mosási hőmérséklet, mosószer koncentráció és hatásidő

30, 60, 90 0C, 6-8 g/liter (2-3 púpozott evőkanál 10 liter vízhez), 10-20 perc

Felhasználási terület és mód

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. A textilmosószer alkalmas, az erősen és közepesen szennyezett, legkülönfélébb szennyezettségű textíliák mosására, kivéve a gyapjúból és selyemből készült textilféleségeket. Felhasználható a textíliák gépi és kézi mosásához egyaránt. Fehérje és zsírbontó enzimtartalma miatt alkalmas a vér, növényi és állati zsiradékok, szennyeződések kíméletes eltávolítására. A pelenkán lévő foltokat eltünteti, fehéríti.

A mosószer kézi mosásra való alkalmazásánál a ruhát kb.500C-os mosószer oldatba kell beáztatni és 3-8 órát ázni hagyni, majd átnyomkodva a mosóoldatot eltávolítani és öblíteni.

Gépi mosásnál a mosóport közvetlenül a mosógépbe, vagy a mosógép adagoló tartályába kell önteni. Az enzimek tisztítóhatása 40-500C-on érvényesül a legjobban, a fehérítő oxidatív hatás pedig 900C-on, ezért először áztatni (30-45 0C. 15-20-perc) kell, majd ugyanabban a mosószeroldatban főmosni (50-90 0C , 10-20 perc). A mosási hőmérsékletet a textília anyaga határozza meg. Színes textíliákkal előzőleg színtartóssági próbát célszerű végezni. A legcélszerűbb felhasználás érdekében kérje a kereskedelmi munkatársak szaktanácsát.

 A mosószert hypóval együtt ne használjuk, mert a hypó az enzimeket hatástalanítja.


INNOPON-TEXT ELŐMOSÓSZER

KÓRHÁZI/NAGYMOSODAI változat, megnövelt enzimtartalmú mosószer

Alkalmazási feltételek

6-8 g/liter mosópor, 40-500C hőmérséklet, 5-25 illetve 60 perc hatásidő

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Az előmosószer alkalmas mindenféle textília mosására, kivéve a gyapjúból és selyemből készült textilféleségeket. Felhasználható a legkülönfélébb szennyezettségű textíliák előmosásához, áztatáshoz, a cég által forgalmazott különféle adalékokkal kiegészítve.


INNOPON-TEXT ELŐMOSÓSZER

HÚSIPARI változat, megnövelt enzimtartalmú mosószer

Alkalmazási feltételek

6-8 g/liter mosópor, 40-500C hőmérséklet, 5-25 illetve 60 perc hatásidő

Felhasználás területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. Az előmosószer alkalmas mindenféle textília mosására, kivéve a gyapjúból és selyemből készült textilféleségeket. Felhasználható a legkülönfélébb szennyezettségű textíliák előmosásához, áztatáshoz, a cég által forgalmazott különféle adalékokkal kiegészítve.


INNOPON-TEXT GREEN      általános ipari mosópor

Felhasználási területe és módja

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. A mosószer alkalmas a legkülönfélébb szennyezettségű textíliák, mopok mosására, kivéve a gyapjú és selyem anyagokat,. A tisztításához, szükség esetén felhasználhatók a cég által forgalmazott különféle adalékok. Az áztatott, öblített textiliák, mopok mosásához a szennyezettségtől függően választjuk meg a mosószer alkalmazási koncentrációját. Különféle adalékokkal segíthetjük a tisztító hatást, például a mosóoldathoz adagolt peroxidos oldattal –10 ml/kg beméréssel-, illetve más egyéb adalék felhasználásával. A főmosást a választható legmagasabb hőmérsékleten végezzük a megadott mosási ideig, majd meleg és hideg vizes öblítést alkalmazzunk.

Alkalmazási paraméterek:

Előmosás: mosószer adagolás 5-7 gramm/kg ruha, 40-50°C mosási hőmérséklet, 15-30 perc mosási idő.

Főmosás: mosószer adagolás 10-14 gramm/kg ruha, 60-90°C mosási hőmérséklet, 25-40 perc mosási idő.


INNOPON-TEXT GREEN 2                ipari mosópor

Felhasználási területe és módja:

Foglalkozásszerű felhasználásra készül. A mosószer alkalmas és felhasználható a legkülönfélébb szennyezettségű textíliák tisztításához, kivéve a gyapjú és selyem anyagokat. Szükség esetén a cég által forgalmazott különféle adalékokkal kiegészítve a mosás hatékonysága növelhető. Az öblített, áztatott textíliák mosásához a szennyezettségtől függően választjuk meg a mosószer alkalmazási koncentrációját. Különféle adalékokkal segíthetjük a tisztító hatást, például a mosóoldathoz adagolt peroxidos oldattal –10 ml/kg beméréssel-, illetve más egyéb adalék felhasználásával. A főmosást a választható legmagasabb hőmérsékleten végezzük a megadott mosási ideig, majd meleg és hideg vizes öblítést alkalmazzunk.

Alkalmazási paraméterek:

Előmosás: mosószer adagolás 5-7 gramm/kg ruha, 40-50°C mosási hőmérséklet, 15-30 perc mosási idő.

Főmosás: mosószer adagolás 10-14 gramm/kg ruha, 60-90°C mosási hőmérséklet, 25-40 perc mosási idő.


INNOPON-TEXT-CL    főmosószer (fertőtlenítő-fehérítő hatású)

Alkalmazási koncentráció

1,4 – 2,0 % textíliára vonatkoztatva, 15-20 perc behatási idő, 60-900C-on.

Felhasználási területe és módja

A textilmosószer foglalkozásszerű felhasználók részére készül. Előmosott vagy áztatott (INNOPON-TEXT-előmosó) textília higiénés főmosására ajánljuk különféle közösségi mosodákban, PATYOLAT illetve jogutódok, élelmiszer-, gép és egyéb ipari, kereskedelmi és egészségügyi intézményi mosodákban, gyógyfürdőkben és közintézményekben, szociális otthonokban, stb. A mosószer klór tartalmú, ezért színérzékeny textília mosására nem javasoljuk. Elsősorban fehér textíliák foltjainak eltávolításához, fehérítésre, pamutból készült textíliák mosásához ajánljuk. Nem használható selyem és gyapjú anyagok mosásához..

A víz keménységétől és a textília szennyezettségétől függően az alkalmazási koncentráció alsó vagy felső határát kell alkalmazni. A szükséges mennyiségű mosószert vízben fel kell oldani, a mosó oldattal az előmosott vagy áztatott textíliát 15-20 percig kell mosni a textília anyagának megengedett legmagasabb hőmérsékleten, de legalább 600C-on. A főmosást 1 meleg és több hideg vizes öblítés követi az igényeknek megfelelő öblítőszer vagy semlegesítőszer felhasználásával.


INNOPON-TEXT-Q         fertőtlenítő hatású főmosószer

Javasolt alkalmazási koncentráció: 1,4 – 2,0 % textíliára vonatkoztatva, 15-20 perc behatási idő, 60-900C-on.

Felhasználási területe és módja

A textilmosószert előmosott, vagy áztatott (INNOPON-TEXT-előmosó) textília higiénés főmosására ajánljuk különféle közösségi mosodákban, a PATYOLAT illetve jogutódok, élelmiszer- és egyéb ipari, kereskedelmi és egészségügyi mosodákban, gyógyfürdőkben és közintézményekben, szociális otthonokban, stb. Fertőtlenítő hatású, klórmentes főmosószer amely alkalmas színes, színérzékeny textíliák fertőtlenítő hatású, de kíméletes mosására (600C). Nem alkalmazható selyem és gyapjú anyagok mosásához. Foglalkozásszerű felhasználók részére készül.

A főmosáshoz a mosóporból (1,4-2,0 % mosópor a textíliára vonatkoztatva) mosó oldatot kell készíteni. Az alkalmazott mosópor mennyiségét a víz keménysége és a textília szennyezettsége befolyásolja. A mosó oldattal az előmosott, vagy áztatott textíliát 15-20 percig kell mosni a textília anyagának megengedett legmagasabb hőmérsékleten.  A főmosást 1 meleg és több hideg vizes öblítés követi az igényeknek megfelelő öblítőszer vagy semlegesítőszer felhasználásával.


INNO-BRITE            folyékony öblítő gépi mosogatáshoz

Az alkalmazás körülményeit a mosogatógép előírásai határozzák meg. Az adagolást általában úgy kell beállítani, hogy 0,1 – 0,3 g/liter koncentrációjú legyen az öblítővíz.

Felhasználási terület és mód

Az öblítő szer alkalmas gépi mosogatás utáni öblítésre. Az öblítés után a felület foltmentesen szárad és vegyszer maradványtól mentes lesz. Foglalkozásszerű felhasználásra készül.

Felhasználható minden olyan területen, ahol a mosogatást géppel végzik. Ilyen alkalmazási helyek a közétkeztetés, egészségügyi és szociális intézmények, stb.